fredag 4. mars 2011

Frihelg!

No har vi fire dagar med fri. Nokre reiser på helgetur til Uruguay, men så lei som eg er av reising akkurat no, vil eg heller ta ein nærare kikk på Buenos Aires!

I dag reiste skulen til ESMA, som på sett og vis kan seiast å vere Buenos Aires sitt svar på Auschwitz, men med hendingar mykje nærare i tid (1979-1983). Det viser seg at Argentina si historie nestan (eller faktisk?) er meir komplisert enn Nicaragua si, då dei mellom anna er det einaste landet eg har høyrd om som har hatt seks presidentar på ei veke. Dei har i tillegg så seint som i 2001 hatt kjempeproblem i landet, då økonomien gikk bananas og alle (rik som fattig) mista det dei hadde i banken. Det er eit under at dette landet fortsatt er så "vanleg" som det er.

"Ein kvar blogg med respekt for seg sjølv bør jo stille opp med bilete av det ein skriv om!" tenkjer du vel no. Men slikt fjas var ikkje lov å drive med inne på ESMA. Det som i hovudsak skjedde her, var at det i perioden 1979-1983 "forsvann" om lag 5 millionar Argentinarar, og ESMA var ein av utryddingsstasjonane.

Her har dei hengt opp bilete av mange av dei som var ansvarlege for forsvinningane. Fleire av desse er i retten for sine handlingar i skrivande stund (kanskje ikkje bokstaveleg talt, sidan klokka er ti på kvelden!). Besøket var veldig spesielt, sidan det er så kort tid sidan det heile skjedde, og ein veldig stor del av dei vaksne i byen kjente eller visste om folk som forsvann.



Etterpå reiste eg og Vida til Barrio Chino, eller Chinatown, som det heiter på internasjonalsk. Her kjøpte vi mykje juggel og drit, samt ei ekstrem mengd sushi (på bildet)!


Appropos mat; her ein dag lagde vi gulasj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar