lørdag 25. september 2010

Fest i byn!
Ja, som sagt, det har vore fest i byen! Ein lang periode med fyrverkeri både dag og natt, er (forhåpentlegvis) over, og det heile vart avslutta med eit tog gjennom byen. Dette var nestan som 17. mai-tog i Noreg, berre mindre stivt og oppstilt (og kanskje derfor meir lystig også?). Vel, det var gjort forsøk på å vere strigla såklart, men det kunne nestan virke som om dei i toget igrunn ikkje var så interesserte.
Det viste seg at Nicaraguas høgaste mann valde å ta turen.

Her ser vi eit typisk nicaraguansk korps: Dei spelar, som korps flest, på trommer, blåseinstrument og sånn pling plong-ting.

Ragnhild kjøpte kandisert eple. Vida tok mange bilete.

Dei er også veldig glade i jomfru maria. Faktisk så glade at dei vil bære ein stor figur av ho gjennom byen.

Nærbilete av den store figuren. Det var fasinerande å sjå på bæringa. Dei hadde mellom anna ein person på kvar side som løfta opp dei slappe strømleidningane med nokre pinnar. Men trur du det hjalp? Hah, nei. Like foran oss stoppa heile bæreprossessen fordi dei hang fast i ei leidning, til applaus frå publikum.

Etterpå kom ein mann og skaut opp mykje fyrverkeri. Typisk Nicaragua.
Etter fyrverkerimannen kom ein lastebil og to fyrar (bakerst i toget). Jobben deira var å pakke ned all pynten, medan toget gjekk. Det er jammen viktig at i morgon skal ingen ane at det har vert eit menneske i denne gata!

Men frå religion til viktige ting:
No har eg testa ein sjokolade som heiter mr. BIG! Han kosta ca 4kr og var (som namnet tilseier) kjempestor. På biletet liknar han Lion-sjokoladen på ein prikk, og eg tenkte "nam nam, dette blir godt". Etter fyste tyggja var eg ikkje like oppspilt. Møkkasjokolade.


Eg vil leggje til eit bilete av internett-sendaren vår, som forresten ikkje alltid virkar.Han heng fint dandert i ein liten tråd, i ordentleg "gammal mann frå sunnmøre"-stil.


Eg har forresten lagt merke til at dei ikkje er spesielt redde for å gå konkurs her i landet. Her, for eksempel, er ei klesforretning med det ambisiøse namnet "butikk for alltid".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar