lørdag 30. april 2011

 Jesusparken!

Som ein del av prosjektet med å gjere alle turisttinga vi ikkje har hatt tid til, reiste vi til Tierra Santa, eller Jesusparken, som vi kallar han.
Eg har fortsatt ikkje heilt skjønt kva som er formålet med parken, men det er i alle fall ein fornøyelsespark der dei har gjenskapt diverse viktige hendingar i Jesu liv! Alt er putta inn i ein liten by med midtøstentema.

 Det skorta ikkje på lyssetting i temaparken.



Her poserer Vida foran eit fjell med ei statue av Jesus på korset.

Når ein kan gjere vatn om til vin, er det ikkje alltid så lett å styre seg!




Palme, eller lysrigg?

 Romersk bygning i Jesusparken. Om ein ser nøye etter, på høgre side, kan ein sjå sjølvaste Jesus lenka fast i ei søyle.

Møtestad.

Her er eg, som autentisk oldtidskvinne!


Tone fra Telemark, og Vida frå Volda var autentiske romervakter.

Dei hadde fire forskjellige show i parken; Skapelsen, nattverden, fødselen og oppstandelsen.
Det er vel inga tvil om at oppstandelsen var det mest spanande!

Oppstandelsen gjekk ut på at ein kjempestor Jesus sakte men sikkert steig opp frå eit isoporfjell, i fint følgje med Hallelujakoret, av George Frideric Handel. Det var også ein stor favoritt blant alle pensjonistane (som eg trur er det vanlige klientellet i dene parken), som ropte oppspilt når dei skulle få sjå oppstandelsen!

 Etter eit par minutt hadde statua komt seg heilt opp, og imponerte med mekaniske effektar som blunkande auge og nikkande hovud! Videokameraet var tomt for batteri, men om ein er veldig nysgjerrig, finst det eit klipp av dette på youtube.


Vi såg også på skapelsen, som var veldig merkeleg.
Litt og litt kom det elefantar, løver og gorillaar glidande inn på skinner, og bevega ein kroppsdel på bråkande vis opp og ned.
Det er tydeleg at alle forestillingane dei hadde i parken baserte seg veldig på statuer med mekaniske effektar. Når eg tenkjer meg om, var faktisk det einaste som skjedde i nattverden, oppstandelsen OG skapelsen at statuer av religiøse skikkelsar kom stigande opp frå skjulestaden sin, for så å bevege litt på seg, akkompagnert av vakker musikk.
 
Om eg vil anbefale å reise til denne parken? Ja faktisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar